Nu ik als Crone en Fire Elder mag leven en meer en meer kan genieten, voel ik een diepe dankbaarheid naar al mijn Wijze Leraren en Leraressen op mijn Levenspad.
En als eerbetoon, wil ik hier een Altaar-pagina aan hen wijden.

Deze bomen als Ankers in de Aarde en de Poort naar het Licht,rechts, geeft voor mij symbolisch het beeld weer, waar zij mij naar toe hebben begeleid.

IK EER EN DANK:

Maria Johanna Vrijland en Cornelis Schellevis, mijn ouders. Dezelfde ouders als in een vorig leven, waarmee ik veel te vereffenen had in dit leven. 

Nicolaas Vrijland, mijn opa. Nadat hij was overleden stond hij op een nacht aan het voeteneinde van mijn bed. Liet me door zijn blik weten dat het daar goed is en dat het leven doorgaat na wat wij ‘dood’ noemen.

ds.Minnema, Predikant. Van hem leerde ik veel ruimer kijken dan de kerk en dat de wereld groter is dan wetten en verboden.

zr. van der Kooy, Diacones. Zij liet me zien wat dienstbaar-zijn is door het voor te leven en van mij als leerling verpleegkundige te houden.

Een Non. Zij raakte me in mijn goddelijk vrouwelijke, toen ze in alle vroegte in meditatie met haar gebeden boekje door de ziekenhuis tuinen liep.

Jeroen en Ellen, mijn zoon en dochter. Van hen leerde ik dat het leven niet alleen om mij gaat en wat onvoorwaardelijk liefhebben is.

Ben van Schie, Yoga-en Massageleraar. Dankzij Yoga en Intuitieve massage opleidingen, leerde ik dat mijn lichaam en dat van anderen er mag zijn.

Joost Godschalx, Reiki Master. Hij liet me de verbinding tussen lichaam en ziel herstellen.

Lea Manders, Astrologe. In haar opleiding leerde ik dat ieder mens uniek is.
Haar lessen deden me vrijer in het leven staan en meer begrip hebben naar anderen.

Louise van Zanen, Theosofe/Astrologe/Humanistisch Psychologe. Zij deed mijn gave om symbolish te kijken naar het leven ontwaken.

Hannah van Buuren, Scholing naar de Ziel. Haar Scholing leerde me glimlachen om mezelf en dat als ik mezelf echt laat zien, ook als het moeilijk is, er werkelijk contact ontstaat en het zo één makend is.

– Myriam Ceriez, Journaliste en Druide en Sjamanistisch Lerares.
In trance reizen met haar kwam ik in dieper contact met mijn krachtdier, de natuur en bovenal weer op aarde.

Birgitta Vereecke, Sjamaniste en Kunstenares, bij haar ontdekte ik naast rituelen vooral het creatieve in het sjamanisme.

Daan van Kampenhout, Sjamanistisch Leraar. Hij kan met zo weinig woorden zoveel zeggen. Bij hem mocht ik ervaren dat er nog veel dolende zielen zijn en hoe we hen naar het Licht kunnen begeleiden en over familie opstellingen.

Linda Wormhoudt, Aardevrouw en Sjamaniste. Bij haar leerde ik het Europese sjamanisme ervaren en over dood en rouw en joiken.

– Elisabeth Kubler Ross, Psychiater. Voor haar werk en boeken, waarmee zij de weg van sterven en na de dood weer heeft helpen herinneren.

Ida Versloot,Gespecialiseerde Verpleegkundige. Bij haar kreeg ik les in Antroposofische stervensbegeleiding, waarin zoveel in mij op haar plek viel.

Caroline en Taco Blom-Reyneveld, Marco Jordan en Henk Waltman  mijn Vuurtrainers.

– Klara Adalena, In haar Priesteres opleiding ‘Wilde Wijze Vrouw’ kwam alles, wat ik tot dan toe had geleerd, op een diepere laag samen. Ik heb er mijn plek gevonden als Vuurpriesteres. Mocht er mijn 1ste en 2de en 3de Inwijding ontvangen en in mijzelf zien wat ik op aarde kom doen en hoe dat de wereld in te brengen.

Stella, mijn kleindochter. Ze laat me zien door haar wijsheid en licht, hoeveel er van nature in haar en in ons allen is. Zij doet me altijd weer verwonderen.
Ik hou van haar!